Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-tejszínhabos torta (gluténmentes)

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat egyenként belekeverjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a sütőporral és
kakaóporral elvegyített lisztkeveréket. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 175 Celsius-fokon 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, 3lapra vágjuk.

A befőtt levét leöntjük a meggyről, a keményítőt néhány kanál befőttlében elkeverjük. A többi levet lábosba öntjük, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk, majd a feloldott keményítővel sűrűre főzzük. A fahéj és a citromhéj eltávolítása után beleforgatjuk a meggyet.

Melegen az alsó tortalapra simítjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixáló utasítása szerint a cukorral kemény
habbá verjük, majd az aromát és a csokireszeléket belekeverjük, a következő lapra kenjük, majd rátesszük a felső lapot.

A tetejét tetszőlegesen díszítjük. Tejszínhabbal kínáljuk. Ha valaki gluténérzékeny, akkor a finom búzaliszt helyett a zárójelben lévő hozzávalókat kell használni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek