hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-tejfölös sütemény

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 6,25 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • cukor
  • 2 pohár tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 2 üveg magozott meggy
  • 2 csomag tortazselé (elhagyható)

Elkészítés

  1. A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük.
  2. A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel (a csomagolás utasítása szerint, cukorral). Hagyjuk kicsit hűlni. Ezután a tejfölt és a tojássárgáját hozzákeverjük a pudinghoz. Az így kapott krémet rákenjük a tésztára.
  3. A meggyet (abban az esetben, ha teszünk rá tortazselét, a levét felfogjuk!) elosztjuk a pudingos krémen, és a süteményt még 15 percig sütjük.
  4. Tehetünk rá tortazselét is, ekkor a 2 csomag tortazseléport felfőzzük a meggy levével, és ráöntjük a süteményre. 

Megjegyzés

Kb. 20 szelet lesz belőle. Érdemes egy nappal korábban megsütni. - Adriennke26

Ezek is érdekelhetnek