Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-tejberizses rétes

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejberizshez, a rizst hideg víz alatt átöblítjük, majd közepes lángon, fedő alatt, 2 dl vízben elkezdjük főzni. Ha felforrt a víz, akkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrokat, majd, már fedő nélkül, folyamatos kevergetés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik a tejberizs, és a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc).
  2. A tűzről levéve szobahőmérsékletűre hűtjük. Ekkor elkeverjük benne a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
  3. A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összesen ötöt rétegezünk egymásra.
  4. Az alsó 1/3 részre kanalazzuk a kihűlt tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan feltekerjük. A záródási felülettel lefelé, egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.

MÉG TÖBB ISTENI MEGGYES SÜTEMÉNY >>> 

RÉTESEK >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>>

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss