Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes szelet egyszerűen

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 50 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
  • A pudingos meggyzseléhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 dl meggylé
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután félretesszük.
  2. A tojások sárgáját beletesszük a keverőtálba, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy csipet sót, majd habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett először hozzáöntjük az olajat, majd a vizet is (ekkor egy hígabb masszát kapunk).
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén állandó keverés mellett a tálba kanalazzuk. Ezután hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, összeforgatjuk.
  4. A tepsit (22x32 cm-es) kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a tésztát. Ezután megszórjuk a kimagozott meggyel. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük tűpróbáig.
  5. A pudingport és a keményítőt simára keverjük egy kevés meggylével. A maradék meggyléhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a simára kevert pudingot is. Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. A még meleg sütemény tetejére egyenletesen ráöntjük a tűzről levett meggyzselét, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük a süteményt, és úgy kínáljuk.

GYORS DIÓS-MEGGYES PITE>>> 

GYORS MEGGYES PISKÓTA>>> 

MEGGYES TÁSKÁCSKÁK>>> 

Megjegyzés

Az egyszerűsége ellenére, nagyon finom sütemény.... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss