Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes sodort rétes

65 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyes tölteléket keszítjük el először úgy, hogy a meggyet a cukorral és a vízzel feltesszük főni, ha már forr, egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt és hozzárakjuk a meggyhez. Hagyjuk hűlni, addig nekiállunk a tésztának.
  2. A tészta hozzávalóit, a víz kivételével, egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, miközben a vizet apránkét adagoljuk hozzá, amíg egy puha állagú tésztát kapunk. 5-8 percig dagasztjuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és a lehető legvékonyabbra sodorjuk (nyújtjuk).
  3. A zsírt a liszttel összekeverjük és ezzel a péppel megkenjük az egész tésztát, majd felcsavarjuk egy tekercsnek és 4 egyenlő részre osztjuk. Ruhával letakarva 20 percig pihentetjük.
  4. Pihentetés után kisodorjuk vékony,téglalap alakúra,jól lisztezett deszkán.
  5. Megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és mehet rá a meggyes töltelék, szépen eloszlatva. Meglocsoljuk a tojásos tejföllel és feltekerjük.
  6. Mind a 4 rúddal így járunk el, majd olajozott tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a maradék tojásos tejföllel. 175 fokon aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Lehet bármilyen töltelékkel készíteni,akár egy adagot is felezni vagy negyedelni,ez már csak az ízlés kérdése. - Pintér Virág

Ezek is érdekelhetnek

Friss