Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes semifreddo

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet egy teflon edénybe tesszük, rácsurgatjuk a mézet és megszórjuk fahéjjal, majd pár percig forraljunk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A semifreddóhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával. Ezután hozzáadunk 2 dl meleg tejet, és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz (én bátrabb szoktam lenni, direkt a tűzre teszem, ilyenkor vigyázni kell, nehogy rántottaszerű valami legyen a végeredmény).

Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a cherryt, ízlés szerint tehetünk még bele mézet, majd óvatosan belekeverjük a tojás fehérjét.

Egy kisebb püspökkenyérfomát fóliával kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia), majd öntünk egy réteget a krémből. A maradék krémbe beletesszük a meggylekvár 3/4 részét, és csak pár mozdulattal elkeverjük, majd beleöntjük a formába. Tetejét összemorzsolt keksszel szórjuk (esetleg kissé elkeverjük).

Egy éjszakát pihentetjük a mélyhűtőben. Tálaláskor csokireszelékkel és maradék meggyel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek