Elkészítés: Langyosítsunk meg kevés tejet, morzsoljuk bele az
élesztőt, adjunk hozzá pici porcukrot, és hagyjuk megkelni. A
lisztet öntsük tálba, adjuk hozzá a maradék porcukrot, a megkelt élesztőt, a megolvasztott langyos vajat, a tojást, a csipetnyi
sót, a citromhéjat, a maradék tejet. Dolgozzuk sima tésztává.
A töltelékhez a rizst csipetnyi sóval és 10 dkg porcukorral együtt öntsük 7,5 dl tejhez. A rizst főzzük puhára, és hagyjuk kihűlni. A vaníliás pudingport a maradék tejjel és a maradék porcukorral főzzük sűrű pudinggá, majd keverjük a rizshez. Végül keverjük hozzá a lecsepegtetett meggybefőttet is.
A megkelt tésztát nyújtsuk a sütőforma méretére, majd tegyük a
zsiradékkal kikent és liszttel megszórt tortaformába. Öntsük a tésztára a rizses-meggyes tölteléket. 180 fokon süssük kb. 20 percig. Hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre