Elkészítés: Langyosítsunk meg egy kevés tejet, morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá kevés cukrot és lisztet, hagyjuk megkelni. A maradék lisztet öntsük tálba, adjuk hozzá a maradék cukrot, a megkelt élesztőt, a megolvasztott langyos vajat, a tojást, a csipetnyi sót, a citromhéjat, a maradék tejet. Dolgozzuk sima tésztává.
Készítsük el a tölteléket: a rizst mossuk át, majd csipetnyi sóval és 10 dkg cukorral együtt öntsük 7,5 dl tejhez. A rizst főzzük puhára, és hagyjuk kihűlni. A vaníliás pudingport a maradék tejjel valamint a maradék cukorral főzzük sűrű pudinggá, majd keverjük a rizshez, végül keverjük hozzá a lecsepegtetett meggybefőttet is.
A megkelt tésztát nyújtsuk a sütőforma méretére, majd tegyük a zsiradékkal kikent és liszttel megszórt formába (vagy sütőpapírra). Öntsük a tésztára a rizses-meggyes tölteléket. Szórjuk meg a mandulaforgáccsal, és tegyük előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük kb. 20 percig. Hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre