Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes rétestortácska jégkrémmel

MME MME
30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A réteslapot nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a sütőben világos aranysárgára sütjük.

A lapokat egy kevés félig felvert tejszínnel megcsöpögtetjük, és 3-4 lapot összerakunk egy rétegnek. Erre körkörösen ráhalmozzuk a magozott meggybefőttet. A meggyet a félig felvert tejszínnel megcsepegtetjük, pici fahéjjal megszórjuk. Erre jön a következő 4 réteg réteslap, amelynek tetejét porcukorral megszórjuk.

A megmaradt meggybefőtteket félbevégjuk. A fehér csokoládéból csokoládéforgácsot készítünk.

Tálaláskor a meggyes rétestortácskát a tányér felső részére helyezzük. Elé átlósan sort rakunk a félbevágott meggyszemekből. A sor elé a csokiforgácsból kis fészket alakítunk ki, melynek tetejére kerül a jégkrémgombóc.

Megjegyzés

Fotó: Carte dOr - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss