Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes rétes egyszerűen II.

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 rúd réteshez:
  • 1 csomag réteslap (6 vagy 8 lapos)
  • 1 üveg meggybefőtt (720 ml, szezonban 35-40 dkg friss meggy)
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál darált dió
  • késhegynyi fahéj
  • olvasztott vaj vagy olaj (kb. 1,5 dl) a lapok megkenéséhez
  • A szóráshoz:
  • kb. 2 evőkanálnyi vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A réteslapokat óvatosan kihajtogatom, egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, alaposan megkenem olajjal, erre helyezem a következő lapot. Ha 6 lapos a csomag, 3-at, ha 8 lapos, 4-et használok egy rúdhoz. A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, nagyjából a feléig megszórom az előzetesen összekevert zsemlemorzsa-dió elegyével, erre kerül az alaposan lecsepegtetett meggy fele, majd a meggyet kevés fahéjjal hintem meg. Ízlés kérdése, ki mennyire szereti a fahéj intenzív ízeit, kerülhet rá nagyobb mennyiség is.

A sütőt 190 fokra előmelegítem. A rétest szorosan feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, majd a rudat még egyszer megkenem olvasztott vajjal vagy olajjal. A másik rúd esetén hasonló módon járok el.

Forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm. A még forró réteseket alaposan meghintem a vaníliával kevert porcukorral, de csak langyosan szeletelem fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss