Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes rácsos sütemény

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a meglangyosított tejben 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, langyos helyen fél óráig kelesztjük.

Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval.

A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, megrácsozzuk vele a süteményt, majd 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással.

Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C) 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára csúsztatjuk, kockára vagy rombuszokra vágva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss