Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes puncsszelet pálinkás cukormázzal

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 6 dkg vaj
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • házi sárgabaracklekvár
  • rumaroma
  • 3,8 dl házi darabos meggydzsem
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg cukorból szirup
  • A tetejére:
  • 1 csomag puncs cukormáz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál házi pálinka
  • 5 csepp piros ételfesték
  • cukor szívecskék

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 180 C fokra.

Egy nagyobb tálban egy fél üveg házi darabos meggydzsemet (ha nincs akkor fél kiló friss vagy fagyasztott meggyből cukorral egy sűrű de még darabos dzsemet főzünk 20 perc alatt) összekeverem a cukorral, egy kevéske vízzel, őrölt fahéjjal, és a mikróban 2 perc alatt felforralom.

Kiveszem, átkeverem, hozzáadom a rumaromát és félreteszem.

A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral, sóval, a puha vajjal szintén jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, végül belekeverem a fehérjehabot.

Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, ebbe öntöm a tésztát, majd 12 perc alatt készre sütöm. Ha készen van, kiveszem, a papírral együtt átemelem a piskótát az asztalra (nem kell várni, hogy kihűljön), és a 2 hosszabbik széléből csíkokat vágok, a közepén pedig 2 egyforma méretű lapot hagyok, ezek lesznek az alja meg a teteje. A szélén lévő csíkokat felkockázom és mehet bele a meggyes keverékbe, jól átforgatom és készen is van.

Az alsó lapot megkenem sárgabaracklekvárral, erre halmozom kézzel - mert így egyszerűbb - a tölteléket, a teteje lapot is megkenem sárgabaracklekvárral, ez lesz a belső fele, és ráfordítom a töltelékre.
Eligazítom a kezemmel a széleit, lenyomkodom.

Jöhet a cukormáz. Egy tálkába beleszórom a készen vett puncsmázat, 5 csepp ételfestéket és a 2 nagy kanál porcukrot. Kevéske házi pálinkával nedvesítem, jól kikeverem, majd a süti tetejére simítom. Megszórom dekor cukorral. Készen is van.

Megjegyzés

40 perc alatt készen volt.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss