Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű meggyes-pudingos szelet

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a kakóport, a sütőport, a kristálycukor és a margarin felét és a tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és kilisztezett tepsiben készre sütjük őket.
  2. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet.
  3. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk margarin másik felét és az aromát, majd habosra keverjük. A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük. A kerek babapiskótát a krémhez adjuk, és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.
  4. Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Tálaláskor meggyel díszíthetjük.

Megjegyzés

Mutatós sütemény a családom ízvilágához igazított receptem alapján. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss