Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és állni hagyjuk.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk /24x30-as tepsit használtam/. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, kicsit megnyomkodjuk a széleit. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk.
Sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük kb. 35-40 perc alatt. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre