hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes pite IV.

MME MME
1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hideg margarin
  • 5 dkg édesítőpor
  • 4 csepp vaníliaaroma
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg mélyhűtött meggy
  • 5 dkg édesítőpor
  • 4 teáskanál liszt
  • 4 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a lisztet a margarinnal, az édesítőporral, a vaníliaaromával, 1 csipet sóval és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. A meggyet hagyjuk felengedni, a lecsepegő levét felfogjuk, kimérünk belőle 2 dl-t. Kis lábosban összekeverjük az édesítőport, a lisztet, az étkezési keményítőt, a szerecsendiót. Hozzáöntjük a meggylevet, felforraljuk, és kevergetve 1 percig rotyogtatjuk. Félrehúzzuk, és belekeverjük a meggyet. Lisztezett deszkán a tészta 2/3-át akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló tálat úgy, hogy a peremére is jusson. A tésztát a formába nyomkodjuk. Rásimítjuk a meggyes masszát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, és 10-12 darab kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat rácsosan a süteményre fektetjük. A sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Kihűtve, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss