Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes vajas piskóta (cukormentes recept)

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eritrithez hozzáadjuk a tojásokat, majd robotgéppel jó habosra keverjük. Állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk az olvasztott, és visszahűtött vajat, hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliaaromát és a tejfölt, majd simára keverjük.
  2. A mandulalisztet összekeverjük a liszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval, és az őrölt fahéjjal, majd szintén állandó keverés mellett, hozzákanalazzuk a keverékhez.
  3. A 18x27 centis tepsit kibéleljük sütőpapírral, egyenletesen belesimítjuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét magozott meggyel. (Én meggybefőttel szórtam meg.) Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)
  4. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és egészen kihűtjük, aztán felszeleteljük.

ELLENÁLLHATATLAN MEGGYES DESSZERTEK EGY HELYEN >>> 

A KEVERT SÜTIK KIRÁLYA: ÍME 17 ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Nyáron a fáról leszedett meggyel, télen pedig meggybefőttel készül, de mindkettővel nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss