Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes piskóta kezdőknek

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd beletesszük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a tejet és a diót. Krémesre keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a krémes tésztával.
  2. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük. A kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet a marék lisztbe egyesével félig belemártva, a lisztes felével a tésztára helyezzük. Az is jó megoldás lehet, hogy a tésztát megszórjuk nagyon finoman liszttel, és a meggyet egyenletesen rászórjuk. Ha nagy a meggy, félbevághatjuk.
  3. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd egy rácsra kivéve hűtjük tovább. Felszeletelve, fogyasztás előtt porcukorral megszórva tálaljuk.

 

A KEVERT SÜTIK KIRÁLYA: ÍME 17 ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA >>> 

8 POFONEGYSZERŰ PISKÓTA RECEPT, AMIT LEHETETLEN ELRONTANI >>> 

Megjegyzés

Gyerekjáték! Finom! - TimcsiCsajszi

Ezek is érdekelhetnek

Friss