Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes piskóta hagyományosan

40 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  3. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport.
  4. A tojássárgáját a habhoz keverjük, rászórjuk a lisztes keveréket és óvatosan összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába önjük, és ráhalmozzuk a kimagazott meggyet.
  5. Körülbelül 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss