Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes palacsinta vaníliás öntettel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • szódavíz
  • A meggyszószhoz:
  • 40 dkg magozott meggy (vagy 1 üveg magozott meggybefőtt)
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • fél csomag rumpuncs pudingpor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 0,5 dl tej
  • A vaníliás öntethez:
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához a lisztet a sóval és a tojással simára eldolgozzuk. A tejet részletekben adjuk hozzá a tésztához, és közben mindig simára keverjük. A palacsinta tésztája tejszín sűrűségű legyen, ha szükséges, szódavízzel hígíthatjuk.

Az elkészített palacsintatésztát azonnal sütjük (körülbelül 12 db lesz belőle). Készíthetjük a palacsintát fele tej és fele szódavízzel is, könnyebb sütni, de tiszta tejjel ízletesebb.

A szószhoz a meggyet a levével együtt öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, pici sót, ízlés szerinti őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, ezután forraljuk fel. A vaníliás cukrot, a rumpuncsos pudingport és a tejet keverjük össze, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez, és mártás sűrűségűre sűrítsük be. Az összeforralást követően ezzel a szósszal töltjük meg a palacsintákat.

Az öntethez a vaníliás pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot összekavarjuk, kevés tejben feloldjuk, majd állandó keverés mellett a felforralt többi tejhez adjuk, és tejszín sűrűségűre
összefőzzük.

Tálaláskor a meggyszósszal megtöltött
palacsintákra adagonként rámerjük a vaníliás öntetet, a tetejére pedig olvasztott étcsokoládét csorgatunk díszítésként.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss