hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes palacsinta csokiöntettel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg magozott meggybefőtt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 teáskanál kukoricakeményítő
  • A csokoládéöntethez:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tej
  • 2 teáskanál kukoricakeményitő
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, formáljunk a közepébe mélyedést, ide öntsük a felvert tojást. Óvatosan keverjük össze, apránként keverjük bele a tejet végűl, végül 3 dkg olvasztott vajat. Keverjük kézi habverővel egynemű palacsintatésztává. Takarjuk le, és pihentessük 15 percig. A maradék 2 dkg vajat is olvasszuk fel, és ezzel süssük meg a palacsintákat.

A töltelékhez szűrjük le a meggybefőttet. 3 dl levet öntsünk lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, és folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Ha forrni kezd, adjuk hozzá a kevés hideg befőttlével elkevert keményítőt, végül forgassuk bele a meggyszemeket.

A csokoláéöntethez tördeljük a csokoládét egy lábasba, adjuk hozzá a tej felét, olvasszuk fel kevergetve. A maradék tejjel keverjük el a keményítőt, adjuk a csokoládéhoz a cukorral együtt. Takaréklángon folyamatosan keverve főzzük sűrűre, majd kézi habverővel dolgozzuk simára.

A palacsintákat tötssük meg a meggyes töltelékkel, hajtsuk háromszögbe, és locsoljuk meg a csokoládéval.

Megjegyzés

Nagyon finom, nálunk a család kedvence lett. Ez a mennyiség 12 db palacsintához elég, én duplán szoktam mérni a hozzávalókat. Nagyon laktató. - marcsika78

Ezek is érdekelhetnek

Friss