Elkészítés: Szokásos módon elkészítjük a palacsintákat: a lisztet, a tojást, a cukrot, pici sót és a szódabikarbónát a tejjel és az ásványvízzel csomómentesre keverjük, hogy viszonylag sűrű palacsintatésztát kapjunk. Én szoktam tenni bele olajat is, hogy ne ragadjon le. A palacsintákat megsütjük.
A meggybefőttet levével együtt felfőzzük a cukorral, majd a lisztet kikeverjük egy kis vízzel, és besűrítjük vele.
A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy 4-5 szem meggy jusson 1-1 palacsintába, a szószt elkenjük a palacsintán, majd feltekerjük.
Egy jénai tálba jó szorosan sorbarakjuk őket.
A pudingport a cukorral és 8 evőkanál tejjel kikeverjük, közben a tejet felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, beleöntjük a tejjel elkevert pudingport, majd visszatesszük a tűzre, és rotyogásig főzzük.
Még melegen a palacsintákra öntjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szépen lehet szeletelni.