Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mascarponés pohárkrém

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg meggy
  • 1 púpos kiskanál keményítő
  • 2 kanál cukor
  • fahéj
  • rum
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2-3 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg cukorral és ízlés szerint rummal, fahéjjal. Hagyjuk fél órát pihenni. Ha letelt az idő, botmixerrel pürésítsük és tegyük fel forrni. A kiskanál keményítőt oldjuk fel egy kis hideg vízben, majd adjuk hozzá a meggyhez, és sűrítsük be. Ne legyen zselés, maradjon egy kicsit folyósabb. Hűtsük le.

Keverjük habosra robotgéppel a mascarponet, a joghurttal (ha lehet, legyen sűrű) és a cukrokkal, majd tetszés szerint rétegezzük a két krémet.

Pár szem meggyet főzés előtt hagyjunk meg díszítésre. Figyeljünk oda, hogy a 2 krém közül egyik savanykásabb maradjon, hogy a végén a desszertünk ne legyen tömény és édes. Behűtve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss