hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mandulás piskótatekercs

90 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • A krémhez:
  • 20 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag (20 g) instant zselatin
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1-2 marék pirított mandula
  • meggy
  •  

Elkészítés

  1. Az öt tojás sárgáját elektromos habverővel elkeverjük a cukorral, mindaddig, amíg szépen ki nem fehéredik, és jól meg nem nő a tömege. Egy másik tálban habot verünk a fehérjéből. Egy lyukas fakanállal több adagban összeforgatjuk a tojáshabot a cukros tojássárgájákkal és a liszttel.
  2. Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt vékony piskótát sütünk belőle. Azonnal felcsavarjuk, kitekerjük, majd ezt néhányszor megismételjük. Összetekerve hagyjuk kihűlni.
  3. A meggyet kimagozzuk, kevés cukorral összerottyantjuk, de úgy, hogy a szemek még egyben maradjanak. A meggyszemek felét kiszedjük, a többit botmixerrel pürésítjük, és kihűtjük. 
  4. A mascarponét összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd eloszlatjuk benne a meggypürét és a zselatinnal habbá vert tejszínt. Megkenjük a piskótát, rászórjuk a maradék meggyet, és feltekerjük. Kívülről is vékonyan bevonjuk krémmel.
  5. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, tányérra borítjuk. Ha kihűlt, meghempergetjük benne a roládot. Pár szem meggyel díszítjük.

9+1 ISTENI PISKÓTATEKERCS, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze - Gyümölcsös sütemények különszám. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss