A kétfajta lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, egy kevés ásványvizet, és a masszát csomómentesre keverjük az ásványvíz fokozatos adagolásával, végül annyi ásványvízzel hígítjuk, amíg a sütéshez kellő sűrűségűvé nem válik. Pihentetjük legalább 30-60 percig.
A kimagozott meggyet felaprítjuk, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük és papírtörlőn kissé leszárítjuk. Közvetlenül sütés előtt a palacsintatésztáhozkeverjük, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Különböző formákra hajtva, fahéjas porcukorral, pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Pikánsabbá tehetjük, ha a palacsintát kevés mandulalikőrrel /Amaretto/ meglocsoljuk, de kínálhatjuk pl. fagylalttal, olvasztott csokival leöntve is. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!