Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg meggy (kimagozva)
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg ribizli
  • 5 dl almalé
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
  • 2 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek mák

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, megszórjuk cukorral, pár óráig állni hagyjuk (de érdemes már akár előző nap lecukrozni), majd lecsepegtetjük, és a felét féretesszük.
  2. A maradék meggyhez hozzáadjuk a málnát és a ribizlit, majd felöntjük az almalével, és leturmixoljuk. Leszűrjük, átpasszírozzuk egy szitán, hogy az apró magok ne kerüljenek a levesbe. Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint megcukrozzuk (mézzel is ízesíthetjük), és megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a tejszínt, majd alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a félretett meggyet. Az egészet a hűtőbe tsszük, hogy tálalás előtt kellően lehűljön.
  3. A mákot egy teflon serpenyőbe szórjuk, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük (amikor pattogni kezd, rögtön levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérba, nehogy megégjen). A habtejszínt kemény habbá verjük, és a mákkal együtt a leveshez kínáljuk.

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a hideg gyümölcslevest tányérba, majd helyezzük rá a felvert tejszínhabot, és szórjuk meg a pörkölt mákkal. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss