Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mákos pite

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárga
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált mák (vagy dió)
  • 2 alma reszelve, kinyomkodva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 üveg kimagozott meggy
  • 10 dkg mazsola
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 3 tojássárga
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint a tojássárgákal, a csipetnyi sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakóval és a fahéjjal kikeverem. Ezután hozzáadom a szódabikarbónát és a lisztet, jól összegyúrom, és hűtőbe teszem egy kis időre.

A töltelékhez a 6 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral felverem, majd ezután fokozatosan hozzáadom a többi hozzávalót.

A tepsit kikenem, lisztezem. A tésztát elfelezem, majd az egyik felét kinyújtom a tepsi méretének megfelelően, belehelyezem a tepsibe, ráöntöm a tölteléket, majd kinyújtom a tészta másik felét, ráfordítom a töltelékre. Villával megszurkálom, és közepesen meleg sütőbe teszem, kb 50 perc alatt megsütöm.

Ha megsült, körbevágom, egy lapra kifordítom, hagyom teljesen kihűlni.

A mázhoz 3 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral habosra keverek, ráöntöm a tésztára és elsimítom. Amikor megszáradt, olvasztott csokit csurgatok rá.

Ezek is érdekelhetnek