Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mákos kevert süti - lépésről lépésre

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a száraz hozzávalókat, a lisztet a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mákot, és összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és a vajjal, majd hozzákeverjük a száraz alapanyagokat, és a joghurttal fellazítjuk.
  2. A tepsit kikenjük a fagyos zsírral, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk magozott meggyel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20-25 percet, tűpróbáig sütjük. Majd porcukorral megszórjuk, és meggyöntetet kínálunk hozzá.
  3. A mézet egy kis lábosban felforraljuk, rádobjuk a meggyet, tovább forraljuk, majd felöntjük 3 dl meggylével , ízesítjük fahéjjal és szegfűszeggel.Végezetül a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikavarjuk, és a meggyre öntjük, összeforraljuk, és kész az öntetünk.
  4. A süteményt felkockázzuk, és tálaláskor leönjük a mézes sziruppal.

 

Megjegyzés

Ha elfogy karácsonykor a süti, akkor a mákos meggyes kevert süteményt gyorsan elkészíthetjük, a meggyöntettel igazán ünnepi lesz. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss