hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mákos és szilvás-diós kelt palacsinta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 ek olaj
  • cukor
  • A mártáshoz:
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • A diós és mákos habhoz:
  • 8 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • szilva- és meggylekvár

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat és a cukrot és a sót ízlés szerint. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat, ügyelve arra, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát süssük meg. 
  2. A tojássárgáját a lisztel, a cukrokkal és egy pici tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a keverékhez adjuk. A krémet sűrűre főzzük.
  3. A diós és mákos habhoz a tojásfehérjét könnyű habbá verjük, majd a cukor hozzáadása után tovább keverjük. Kétfelé szedjük a habot, az egyikbe belekeverünk 10 dkg darált diót, a másikba 10 dkg darált mákot.
  4. Összeállítjuk a palacsintákat. A palacsinták sületlen oldalát megkenjük meggy illetve szilvalekvárral. A meggyesre a mákos habot, a szilvásra a diós habot kenjük. Felhajtjuk, majd forró sütőben kicsit megsütjük. A vaníliamártással tálaljuk.

mákos sütemények >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss