Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-krémes trifle

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojás sárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfix
  • Valamint:
  • 1 üveg meggy
  • kb. 15 evőkanál meggydzsem
  • csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, összekeverjük, és beleszitáljuk a liszt-sütőpor keveréket, majd beleszórjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába, és vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, fogvájóval nézzük, hogy nem ragad-e a tészta. Ha túlságosan sülne, fóliát teszünk rá.

A krémhez a tejjel elkeverjük a pudingport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.

A tejszínt felverjük a habfixálóval, és beleforgatjuk a krémbe, kivéve 3 evőkanál habot a díszítéshez.

A piskótát kockákra vágjuk, felét egy tálcára tesszük, megkenjük dzsemmel, majd rászórjuk a meggy felét. Megkenjük a krém felével, a kockák közé is csurogjon krém, következik a maradék piskóta a tetejére, majd megint dzsem, rászórjuk a maradék meggyet (kivéve pár szemet díszíteni), és rákenjük a maradék krémet, az oldalára is kenünk.

Az eltett kevés tejszínhabot kis halmokba tesszük a süti tetejére kiskanál segítségével, és mindegyik halomra meggyet teszünk.
Megszórjuk csokireszelékkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss