Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes krémes pisztácia ropogóssal

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag leveles tészta
  • A meggyes krémhez:
  • 18 dkg meggylé
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 1,8 dkg keményítő /kukorica/
  • 1,5 dkg vaj
  • A pisztácia ropogóshoz:
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg pisztácia
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

  1. A sütőt légkeverésen előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztából 3 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráhelyezzük a tésztalapokat. Megszórjuk porcukorral. Letakarjuk sütőpapírral és leszorítjuk egy másik tepsivel. A sütőbe tesszük 10-12 percre.
  2. A meggylét felforraljuk a vaníliával. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a keményítővel. A felforrt meggylevet hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez. Visszatesszük a gyorsforralóba és besűrítjük, végül hozzákeverjük a vajat. Félretesszük hűlni. 
  3. A roppanóshoz karamellizájuk a kristálycukrot. Közben durvára aprítjuk a pisztáciát, és elkeverjük a sóval. A kész karamellre ráöntjük a pisztáciát és gyors mozdulatokkal átkeverjük. Azonnal sütőpapírra borítjuk, elterítjük és hagyjuk kihűlni. Teljes kihűlés után összezúzzuk.
  4. A leveles lapokból 3 szükséges. Az alsó réteget megtöltjük a meggyes krémmel, erre egy réteg tészta kerül, amit ismét megkenünk a krémmel és lezárjuk a 3. lappal. A desszertet oldalra fordítva tányérra tesszük, így látszódnak a rétegek. A tejszínhabbal díszítjük a desszert felét, végül megszórjuk a roppanóssal.

Videó! Így készítheted el a megyes krémest pisztácia ropogóssal! >>>

CSOKOLÁDÉS TARTOCSKA  >>>

Megjegyzés

Recept: Nagy Violetta az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss