A meggyes krémes elkészítéséhez a sütőt légkeverésen előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztából 3 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráhelyezzük a tésztalapokat, és mindegyiket megszórjuk porcukorral. Letakarjuk sütőpapírral és leszorítjuk egy másik tepsivel. Ezután a sütőbe tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a meggylét felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a keményítővel, majd a felforrt meggylevet hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez. Visszatesszük a gyorsforralóba és besűrítjük, végül hozzákeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.
A roppanóshoz karamellizájuk a kristálycukrot. Közben durvára aprítjuk a pisztáciát, és elkeverjük a sóval. A kész karamellre ráöntjük a pisztáciát és gyors mozdulatokkal átkeverjük. Azonnal sütőpapírra borítjuk, elterítjük és hagyjuk kihűlni. Teljes kihűlés után összezúzzuk.
A leveles lapokból 3 szükséges. Az alsó réteget megtöltjük a meggyes krémmel, erre egy réteg tészta kerül, amit ismét megkenünk a krémmel és lezárjuk a 3. lappal. A desszertet oldalra fordítva tányérra tesszük, így látszódnak a rétegek. A felvert tejszínhabbal díszítjük a desszert felét, végül megszórjuk a roppanóssal.
Nézzétek meg videón, hogyan készül leveles tésztából a meggyes krémes pisztácia ropogóssal: