Meggyes-krémes kocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • rétesliszt
  • kakaópor
  • szódabikarbóna
  • porcukor
  • méz
  • tojás
  • tej
  • vaj
  • tej
  • porcukor
  • vaj
  • pudingpor
  • meggybefőtt
  • meggyszemek
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig verjük, míg teljesen kihabosodik, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen!), végül a kakaóporral és szódabikarbónával összekevert lisztet. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A tészta széleit körbevágjuk, kockákra daraboljuk.

A meggyet lecsepegtetjük, a díszítéshez teszünk félre belőle egész szemeket. A többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk.

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük.

A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és az apróra kockázott tésztát.

A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk. és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss