Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes krémes III.

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kg meggy
  • Valamint:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: Alufóliával kibélelünk egy nagyobb méretű tepsit, vastagon kikenjük zsiradékkal, és egy sor meggyet helyezünk bele.

A tésztához 8 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel habosra keverünk. A liszthez hozzászitáljuk a sütőport, és váltakozva a kemény habbá vert tojásfehérjével és a sárga masszával, óvatosan összedolgozzuk.

Ezután kétfelé osztjuk, az egyikbe beleforgatjuk a kakaót. Ezt a barna masszát simítjuk el a tepsiben lévő meggyen, azután erre jön a sárga tészta. Előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kisült, porcukrozott lapra borítjuk, a meggyről lehúzzuk a fóliát, végül hűlni hagyjuk.

A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük. 3 tojássárgáját 3 evőkanál liszttel és a tejjel sűrű krémmé főzünk. Hagyjuk kihűlni. Vaníliás cukorral édesítjük, és összedolgozzuk, a cukros margarinnal, majd rákenjük a tészta meggyes felére. A krémet végül csokimázzal vonjuk be.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss