Elkészítés: Alufóliával kibélelünk egy nagyobb méretű tepsit, vastagon kikenjük zsiradékkal, és egy sor meggyet helyezünk bele.
A tésztához 8 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel habosra keverünk. A liszthez hozzászitáljuk a sütőport, és váltakozva a kemény habbá vert tojásfehérjével és a sárga masszával, óvatosan összedolgozzuk.
Ezután kétfelé osztjuk, az egyikbe beleforgatjuk a kakaót. Ezt a barna masszát simítjuk el a tepsiben lévő meggyen, azután erre jön a sárga tészta. Előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kisült, porcukrozott lapra borítjuk, a meggyről lehúzzuk a fóliát, végül hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük. 3 tojássárgáját 3 evőkanál liszttel és a tejjel sűrű krémmé főzünk. Hagyjuk kihűlni. Vaníliás cukorral édesítjük, és összedolgozzuk, a cukros margarinnal, majd rákenjük a tészta meggyes felére. A krémet végül csokimázzal vonjuk be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre