A magozott meggyet feltesszük főni a vízben a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor felforrt, további 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a búzadarát, és állandóan kevergetjük, amíg megfő és besűrűsödik.
Egy 23x23 centis kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd hézagmentesen kirakjuk a háztartási kekszekkel. A még forró meggyes krémet ráöntjük, és a tetejét ismét kirakjuk kekszekkel.
A csokimázhoz a tejszínt felolvasztjuk a kockákra tördelt csokival. Kevergetés közben felforraljuk, és kis ideig főzzük, hogy besűrűsödjön. A tűzről levéve a csokmiázat rögtön a torta tetejére öntjük. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
Tálaláshoz éles késsel kicsit körbevágjuk a szélét, így könnyen le tudjuk venni a tortakeretet. Kockákra vágjuk, tejszínhabbal díszítjük.