Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-kakós süti

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukor felét, a margarin felét és a tojást. Két egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és lisztezett tepsi hátán kisütjük őket.
  2. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverjük a cukor másik felét, és kihűtjük a krémet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a maradék margarint és az aromát, majd habosra keverjük.
  3. A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet, és azt is óvatosan összekeverjük. A kerek babapiskótát a krémbe keverjük, és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.
  4. Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Tálaláskor meggyel díszíthetjük.

Megjegyzés

Szezonban friss gyümölcsből, télen befőttből készítjük. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss