Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-joghurtos piskótaszívek

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojást külön választjuk a fehérjét habosra verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk a felvert fehérjével.
  2. Kivajazott és kilisztezett fém szív sütőformákba rakunk a piskótából, figyelve, hogy ne legyen sok, mert sütés közben megnő a térfogata. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt 180 C-on megsütjük.
  3. A gyümölcsből pár szemet félrerakunk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. Mennyiségét az dönti el, mennyire szeretnénk gyümölcsösre csinálni, én 5 dl-nyi pépet készítettem, kicsit sok is lett. Ezt összeöntjük a a joghurttal.
  4. 1dl vízben felforraljuk a zselatint, a gyümölcsös joghurtot is felforrósítjuk, majd belekeverjük  a zselatint, és hagyjuk hűlni. A megsült piskótákat kb fél cm-es szeletekre vágjuk és, ha a krém elkezdett besűrűsödni bekenjük a piskótákat, úgy, hogy minden darabot fedjen a krém. Betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és már tálalhatjuk is. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss