Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-habos szelet

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk lassanként a vizet, majd a 6 tojás sárgáját, végül a sütőporos, kakaós lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük.

A krémhez a 4 tojás sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, a 4 kanál liszttel és a forró tejhez öntjük, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jó habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük, megszórjuk meggyel.

A 4 tojásfehérjét porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a meggyre kenjük. Erre vagy csokimázat, vagy csokoládédarát teszünk. Meggyszemekkel díszítjük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss