Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes habos (sütés nélkül)

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 20 evőkanál kristálycukor
  • 20 evőkanál búzadara
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 20 evőkanál kristálycukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 12,5 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A befőttet a levével együtt, 2 dl vízzel és a kristálycukorral felforraljuk, belekeverjük a búzadarát, és sűrűre főzzük.

Egy nagy gáztepsit bevizezünk, a grízes meggyet belesimítjuk, majd kihűtjük.

A krémhez a tejet a pudingporral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a margarint. Ezt a krémet rákenjük a már kihűlt meggyes rétegre.

A tejszínt felverjük a habfixálóval, és rákenjük a megdermedt pudingos krémre.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss