Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-grízes rétes

1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Először elkészítjük a tölteléket: a tejfölt keverőtálba borítjuk, majd ezzel a pohárral mérjük ki a többi hozzávalót, és a magozott meggy kivételével az összes alapanyagot a tejfölhöz keverjük (étolaj, cukor, búzadara, tojás, vaníliás cukor, sütőpor és egy kevés a meggybefőtt levéből). A magozott meggyet szűrőbe öntjük, és
lecsepegtetjük.

2. A tejfölös-búzadarás keveréket állni hagyjuk 20-30 percig, hogy a dara megszívhassa magát. Ezután a réteslapot kinyitjuk, ráhalmazzuk a grízes tölteléket. Megszórjuk magozott meggyel, majd óvatosan
feltekerjük.

3. Kivajazott tepsire tesszük a tekercset, majd a többi réteslapot is hasonló módon megtöltjük. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160 fokon készre sütjük. A tetejét meghintjük porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss