hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes gombóc

MME MME
5/5
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük (szedjük le a csírákat!), lepucoljuk és még melegen áttörjük. Csipetnyi sóval, a margarinnal és a liszttel összegyúrjuk. Ha ragad, lisztet adunk hozzá. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és egyforma, kb. 7x7 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe két-három szem meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral és gombócokat gyúrunk. Egy nagy fazékban vizet forralunk, közben kevés margarinon vagy olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a fazék méretétől függően 8-10 gombócnál ne tegyünk többet egyszerre a vízbe). Akkor jó, ha feljön a víz felszínére. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük át a morzsába. Óvatosan rázzuk össze, hogy egyenletesen aranyszínű legyen minden gombóc. Porcukorral hintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss