A krumplit héjában megfőzzük, lepucoljuk és még melegen áttörjük. Csipetnyi sóval, a margarinnal és a liszttel összegyúrjuk. Ha ragad, lisztet adunk hozzá.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és egyforma, kb. 7x7 centis négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepébe két-három szem magozott vagy befőtt meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral és gombócokat formálunk.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, közben kevés margarinon vagy olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a fazék méretétől függően 8-10 gombócnál ne tegyünk többet egyszerre a vízbe). Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére.
Szűrőkanállal szedjük ki, csöpögtessük le, és tegyük át a morzsába. Óvatosan rázzuk össze, hogy egyenletesen aranyszínű legyen minden gombóc. Porcukorral hintve tálaljuk.