Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-gesztenyés torta

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk. A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára, és ezt is az előzőekhez adjuk.
  2. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük a piskótát. A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el, mint a kakaósnál, ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
  3. A meggyes krémhez a pudingporból, a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A gesztenyés krémhez a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingból pudingot főzünk, és,ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyét és a vajat.
  5. Összeállítjuk a tortát. A csokis piskótáról leszedjük a sütőpapírt, visszahelyezzük a tortaformába, és megkenjük a meggyes krémmel, majd a közepére helyezzük a kisebb piskótát. A szélét körben feltöltjük a gesztenyés krémmel, majd egész meggyet teszünk tetejére, amire 2 tortazselét készítünk, 2 csomag zselatinból, az utaításoknak megfelelően.

Megjegyzés

Házi gesztenyepüréből az igazi,de a boltiból is ugyanolyan ellenállhatatlan lesz! :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss