4 dl meggybefőtt(vízzel kiegészítve,ha nincs annyi)
4 teáskanál zselatin
15 dkg cukor
Tejszínes krémhez:
330 ml tejszín (30%)
25 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
Gesztenyés krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg házi gesztenyemassza
Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk, a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk. A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy, ahogy az előzőt, 180 fokon addig sütjük, amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.
A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni. A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.
A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét is.
Összeállítjuk a süteményt: egy gáztepsiben alulra fektetjük a sima tésztalapot. Ráhalmozzuk a meggyzselét, aztán elkenjük rajta a gesztenyemasszát. Végül jöhet a tejszínes krém, és megkoronázzuk az egészet a tojáshabos tésztánkkal. Jó étvágyat hozzá!