Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes polenta muffin

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, kimagozott - vagy leszűrt vagy kiolvasztott - meggyet elosztjukegy 12 darabos muffintepsi kiolajozott, kilisztezett mélyedéseiben.
  2. A polentához a tojásokat felhabosítjuk a cukorral, közben hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd vékony sugárban csorgatva dolgozzuk bele az olajat, és hozzáöntjük a tejet, végül kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kukoricadarával elvegyített lisztet.
  3. Az így kapott tésztát merőkanál segítségével elosztjuk a meggyrétegen, és a 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük, óvatosan kiborítjuk a sütiket a tepsiből, és sütőrácsra téve hagyjuk őket kihűlni. Egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

    Ajánljuk még:

    10+1 ISTENI PÉNZTÉRCABARÁT SÜTI PULISZKÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss