Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes fordított polenta süti

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 300 g meggy
  • 200 ml olaj
  • 250 g liszt
  • 4 db tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 230 ml tej
  • 2 tk sütőpor
  • 100 g kukoricadara
  • porcukor

Elkészítés

1. A megtisztított, kimagozott meggyet osszuk el egy 12 darabos muffintepsi kiolajozott, kilisztezett mélyedéseiben.

2. A tojásokat habosítsuk fel a cukorral. Közben adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait. Azután vékony sugárban csorgatva dolgozzuk bele az olajat, majd öntsük hozzá a tejet, végül kézi habverővel óvatosan forgassuk bele a sütőporral és a kukoricadarával elvegyített lisztet.

3. Merőkanál segítségével osszuk el az így kapott tésztát a meggyrétegen, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig. Ezután vegyük ki, óvatosan borítsuk ki a sütiket a tepsiből, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket. Egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.Recept és fotó: Basa Veronika

Ezek is érdekelhetnek

Friss