Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes emelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6tojás
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl cukrászhab
  • 250 gramm túró
  • 1 csomag zselatinfix
  • Továbbá:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
  • A tetejére:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag piros gyümölcskocsonyapor

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a vizet a sárga masszához, majd belekeverjük a liszt és kakaópor elegyét is. Óvatosan hozzá vegyítjük a habot, úgy, hogy ne törjön össze.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokos sütőben körül-belül 20 percig, tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez a túrót a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat. A hideg tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük, majd a joghurtos keverékhez adjuk.
  5. A kihűlt tésztát kiemeljük a tepsiből, majd visszahelyezzük. A joghurtos krém 1/3-át rákenjük, kirakjuk sorban babapiskótával, erre kerül a krém következő 1/3-a.
  6. Ráhelyezzük a háztartási kekszeket, és erre kenjük rá az utolsó adag krémet. Végül gazdagon megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel.
  7. A tetejére (a csomagoláson feltüntetett módon elkészített) gyümölcskocsonyát ráöntjük.
  8. A hűtőben egy éjszakán át állni hagyjuk, hogy szépen lehessen szeletelni.

Ezek is érdekelhetnek