Elkészítés: Egy nagyobb tálban a puha margarint elmorzsolom a liszttel, majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot és összegyúrom. A tészta ekkor még egy kicsit ragad.
Egy közepes méretű tepsibe belenyomkodom a fele mennyiségetm és 180 C fokon elősütöm, kb. 12 perc alatt.
Ezután kiveszem, megszórom zsemlemorzsával, de csak vékonyan, ráterítem a lecsepegtetett meggyet, meghintem dióval, fahéjjal, cukrokkal, majd a másik fele tésztát egy kicsit meglisztezem, hogy nyújtható legyen, kinyújtom, és ráterítem a meggy tetejére.
Felvert tojással lekenem, a leesett tésztákból meggy formát és leveleket formázok, majd ezeket is lekenem a tojással.
Az egésznek a tetejét több helyen megszurkálom egy késsel, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repessze meg a tésztát.
Addig sütöm, amíg szép közepesen barna nem lesz a teteje. Hagyom kihűlni, és csak utána szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre