2 cs vaníliás pudingpor (vagy 4 ek kukoricakeményítő)
1/2 rumaroma
4 db tojás (nagy)
Kell még hozzá 1 üveg magozott, lecsepegtetett meggybefőtt.
Elkészítés
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, szórjuk hozzá a kristálycukrot, majd addig verjük, hogy kemény habot kapjunk.
A darált diót keverjük össze az kukoricakeményítővel.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá az olvasztott vajat.
Ezután egy keverőkanállal, váltakozva keverjük hozzá a diós keveréket, és a keményre felvert tojáshabot.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk ki, és szórjuk meg kukoricaliszttel) majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük ki és kanalazzuk rá a diókrémet. (Én légkeverésnél 170 fokon, 10 percig sütöttem.)
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a rumaromát, és a puha vajat, majd keverjük habosra.
Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük simára.
Végül kanalazzuk hozzá a darált diót, és a vaníliás pudingport (vagy kukoricakeményítőt) majd szintén keverjük simára.
Az elősütött tésztára ezután egyenletesen kanalazzuk rá a diókrémet, majd szórjuk meg ízlés szerint a magozott meggyel.
Helyezzük vissza a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a diókrém megszilárdul, vagyis tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.