Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-diós kevert süti

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 18 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 30-40 dkg meggy
  • 10-15 dkg dióbél
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 2 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A vajat habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A cukrot beleszórjuk, habverővel intenzíven keverjük, amíg kifehéredik, és a cukor is elolvad. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is vigyázva beleforgatjuk, nehogy összetörjük! A tésztát megfelezzük, a darált diót az egyik részbe beleforgatjuk.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a 2 masszát felváltva belekanalazzuk. A meggyet kimagozzuk, a tészta tetejére rakosgatjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. A vaníliás cukorral behintjük, aztán előmelegített sütőben, közepes lángon 15 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

Megjegyzés

Cseresznyével, szilvával, sárgabarackkal vagy ribiszkével is készíthetjük.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss