hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-diós kevert piskóta

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tojást a zsírral és a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A sütőporos lisztet a masszába szitáljuk, majd csomómentesre keverjük.
  2. A durvára vágott dióhoz hozzákeverjük a két evőkanál lisztet, majd a jól lecsepegtett meggyet elkeverjük a lisztes dióval. A sütőt előmelegítjük. 
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy 25x30 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, és megrázogatjuk a tepsit, hogy egyenletesen elsimuljon benne a tészta.
  4. Ezután rászórjuk a meggyet, hogy mindenhova jusson. Közepes lángon 20–25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, felkockázzuk, porcukorral megszórjuk és citromfűlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss