Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-diós dobos torta

75 perc
mester
költséges
16 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg eritrit (vagy cukor)
  • 6 dkg rizsliszt
  • A diós lapokhoz:
  • 8 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor (vagy eritrit)
  • 20 dkg darált dió
  • 1 ek rizsliszt + a szóráshoz
  • kókuszzsír
  • A krémhez:
  • 6 dl meggyvelő (kb. 1 kg meggy)
  • 10 dkg eritrit
  • 8 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (kukoricakeményítő)
  • 40 dkg vaj
  • A tetejéhez:
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

1.

A piskótához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjével és rizsliszttel. A tésztát kettő 23 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába szétosztjuk, majd 165 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 15-20 percig sütjük.

2.

A diós lapokhoz a tojások fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a rizsliszttel elkevert diót. Ebből a tésztából 3 darab, 23 cm átmérőjű karikát sütünk, zsírozott és lisztezett tepsiben, úgy, mint a piskótát.

3.

A krémhez a kimagozott meggyet a levével együtt összeturmixoljuk. Vízgőz felett az eritritet a tojások sárgájával és a kukoricakeményítővel sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, majd szintén habosra keverjük a főzött krémmel is.

4.

A tetejéhez karamellizáljuk a cukrot, majd gyors mozdulatokkal az egyik piskótalapra kenjük. Vajba mártott éles késsel tizenhat részre szeleteljük.

5.

A piskótalapra először meggyes krémet kenünk, erre ráhelyezzük a diós lapot, majd újra megkenjük a meggyes krémmel. Ráteszünk egy újabb diós lapot, majd újabb krémet. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a lapok és a krém. Mielőtt felrakjuk a dobos tetőt, a meggyes krémmel megkenjük a torta oldalát, illetve 16 kis rózsát nyomunk a tetejére. Erre tesszük ferdén a dobos tetővel bevont piskótalapot. 

Megjegyzés

Vigyázat! Nagyon gyorsan elfogy! Különlegessége, hogy tej- és gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss