Elkészítés: A jércemellfilét vékony csíkokra daraboljuk, és citromborssal, gyömbérrel, sóval befűszerezzük.
Amíg ez összeérik, a megmosott héjas cukkinit kockára vágjuk, a hagymát vékony csíkokra aprítjuk.
Wok-ban vagy egy mélyebb serpenyőben az olívaolajon a hagymát kicsit megdinszteljük, majd a fűszeres jércemellfilével átforgatjuk, pirítjuk. Ha a húscsíkok pirosodnak, hozzáadjuk a cukkinit is. Közben állandóan kevergessük, lehetőleg fa spatulával, ami nem töri össze a hozzávalókat.
Amikor a cukkini fehér húsa is kezd aranysárga lenni és már puha, de a zöld héja még roppanós, akkor tesszük hozzá a magozott (friss vagy fagyasztott) meggyet, amivel fél percig átforgatjuk a tűzön.
Tányérra szedjük, főtt rizzsel tálaljuk és díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre