Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-cukkinis jércemellcsíkok

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db kisebb zsenge cukkini
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 35 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg magozott meggy
  • 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 25 dkg rizs
  • citrombors
  • gyömbér
  • A díszítéshez:
  • citrom
  • 4-5 szem meggy
  • meggyfalevél
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: A jércemellfilét vékony csíkokra daraboljuk, és citromborssal, gyömbérrel, sóval befűszerezzük.

Amíg ez összeérik, a megmosott héjas cukkinit kockára vágjuk, a hagymát vékony csíkokra aprítjuk.

Wok-ban vagy egy mélyebb serpenyőben az olívaolajon a hagymát kicsit megdinszteljük, majd a fűszeres jércemellfilével átforgatjuk, pirítjuk. Ha a húscsíkok pirosodnak, hozzáadjuk a cukkinit is. Közben állandóan kevergessük, lehetőleg fa spatulával, ami nem töri össze a hozzávalókat.

Amikor a cukkini fehér húsa is kezd aranysárga lenni és már puha, de a zöld héja még roppanós, akkor tesszük hozzá a magozott (friss vagy fagyasztott) meggyet, amivel fél percig átforgatjuk a tűzön.

Tányérra szedjük, főtt rizzsel tálaljuk és díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek